Vilken kanal visar Vesterhavsøerne?

Gamla visningar

Wednesday (5/11)
DR1
04:15-04:55

Vesterhavsøerne

I denne serie tager Dag Lindebjerg os med til de tidligere norske øer Hebriderne, Orkneyøerne, Fair Isle og Shet-landsøerne. Det er øer, der i mange hundrede år var norske, og selv i dag er alle, der bor på øerne, meget bevidste om de norske rødder. Allerede i 700-tallet startede immigrationen hertil, og gennem hele vikingetiden slog nordmænd sig ned på disse øer, hvor norsk kultur og sprog blev dominerende. I denne femte og sidste episode skal vi på en rundtur til flere af de spektakulære øer, hvor norske vikinger slog sig ned for mere end 1000 år siden. Nordvision fra Norge.
Tuesday (4/11)
DR1
04:00-04:40

Vesterhavsøerne

I denne serie tager Dag Lindebjerg os med til de tidligere norske øer Hebriderne, Orkneyøerne, Fair Isle og Shet-landsøerne. Det er øer, der i mange hundrede år var norske, og selv i dag er alle, der bor på øerne, meget bevidste om de norske rødder. Allerede i 700-tallet startede immigrationen hertil, og gennem hele vikingetiden slog nordmænd sig ned på disse øer, hvor norsk kultur og sprog blev dominerende. I denne fjerde episode skal vi til Shetlandsøerne, som ikke mindst mange norske fritidssejlere har fundet frem til! Nordvision fra Norge.
Friday (31/10)
DR1
04:05-04:45

Vesterhavsøerne

I denne serie tager Dag Lindebjerg os med til de tidligere norske øer Hebriderne, Orkneyøerne, Fair Isle og Shet-landsøerne. Det er øer, der i mange hundrede år var norske, og selv i dag er alle, der bor på øerne, meget bevidste om de norske rødder. Allerede i 700-tallet startede immigrationen hertil, og gennem hele vikingetiden slog nordmænd sig ned på disse øer, hvor norsk kultur og sprog blev dominerende. I denne tredje episode skal vi til Fair Isle, et lille isoleret samfund med omkring 60 indbyggere, midt ude på havet mellem Shetlandsøerne og Orkneyøerne. Nordvision fra Norge.
Thursday (30/10)
DR1
04:05-04:45

Vesterhavsøerne

I denne serie tager Dag Lindebjerg os med til de tidligere norske øer Hebriderne, Orkneyøerne, Fair Isle og Shetlandsøerne. Det er øer, der i mange hundrede år var norske, og selv i dag er alle, der bor på øerne, meget bevidste om de norske rødder. Allerede i 700-tallet startede immigrationen hertil, og gennem hele vikingetiden slog nordmænd sig ned på disse øer, hvor norsk kultur og sprog blev dominerende. I denne anden episode skal vi til Orkneyøerne, som på mange måder blev et hovedsæde for de norske vikinge. Nordvision fra Norge.
Wednesday (29/10)
DR1
04:05-04:45

Vesterhavsøerne

I denne serie tager Dag Lindebjerg os med til de tidligere norske øer Hebriderne, Orkneyøerne, Fair Isle og Shet-landsøerne. Det er øer, der i mange hundrede år var norske, og selv i dag er alle, der bor på øerne, meget bevidste om de norske rødder. Allerede i 700-tallet startede immigrationen hertil, og gennem hele vikingetiden slog nordmænd sig ned på disse øer, hvor norsk kultur og sprog blev dominerende. I denne første episode skal vi til Hebriderne, som Norge måtte opgive efter Håkon Håkonsons nederlag i 1263. Nordvision fra Norge.