När går De britiske farvande?

Gamla visningar

Sunday (22/9)
DR2
11:10-12:00

De britiske farvande

Paul lærer undervandsarkæologiens ædle kunst i udforskningen af et skibsvrag fra det 17. århundrede, der ligger på grænsen mellem Poole Harbour og Den engelske Kanal - før det blev ødelagt af glubske pæleorm! Langs Dorsets gyldne sandstrande opdager Frank og Tooni, at bøjer og ankre ødelægger bestanden af små søheste, der lever i det lange ålegræs, som beskytter området mod erosion.
Sunday (22/9)
DR2
10:10-11:00

De britiske farvande

Den britiske bestand af gråsæler er steget fra 500 dyr i 1914 til flere end 120.000 i dag. Hvorfor er gråsælen et mere effektivt rovdyr end den gråspættede sæl? Tooni opdager, hvordan et fiskeri i Bridlington imod al sund fornuft faktisk har øget hummerbestanden, og dermed er blevet et smukt eksempel på bæredygtighed. Og Paul undersøger, om Nordsøen måske kan give os en ny mirakuløs kraftkilde.
Sunday (22/9)
DR2
09:10-10:00

De britiske farvande

Bass Rock i det nordlige Skotland er hjemsted for verdens største sulekoloni. Paul, Tooni og Frank afslører, hvorfor netop sulerne har succes, mens andre lokale havfuglebestande er faldende. Tooni og Paul fortsætter til farvandet ud for St. Abbs på den skotske østkyst, hvor Tooni har en overraskelse til Paul på et naytdyk - en masse selvlysende havdyr, der er usynlige med det blotte øje, men kan ses ved hjælp af et særligt lys og dykkerbriller.
Sunday (22/9)
DR2
08:10-09:00

De britiske farvande

Den almindelige opfattelse i Storbritannien er, at de lokale farvande bare er mørke, kolde og beskidte. I virkeligheden er de britiske farvande lige så dramatiske, farverige og overraskende, som alle andre. I maj flokkes de store brugde-hajer langs Storbritanniens vestkyst. Værterne Paul Rose og Tooni Mahto og marinearkæologen Frank Pope undersøger bestandens sundhedstilstand og rygterne om en brugde-børnehave ud for Isle of Man.