När börjar Guld i Købstæderne - Sønderborg?

Gamla visningar

Saturday (26/9)
DR1
15:10-16:10

Guld i Købstæderne - Sønderborg

Guld i Købstæderne besøger fem danske byer, der alle er berettigede til den særlige købstadsstatus. Denne gang gælder det Sønderborg. Her vil nogle af landets dygtigste vurderingseksperter vurdere danskernes medbragte antikviteter og kostbarheder og fortælle klenodiernes historie. Eksperterne skal denne gang blandt andet vurdere et fotografi af popstjernen Madonna, der er helt nøgen. Programmets vært, Mette Bluhme Rieck, cykler rundt og kigger på, hvordan byens omskiftelige historie har præget stedet. Blandt andet har mange af byens veje fået nye navne i forbindelse med skiftet fra tysk til dansk herredømme i 1920. Når tingene er blevet vurderet, er der chance for en god handel. Tre professionelle antikopkøbere står nemlig klar til at byde på danskernes medbragte skatte. De tre opkøbere byder hinanden op, men det er op til sælgeren at beslutte, om prisen er god nok til, at de fine ting skal skifte ejer. Denne gang bliver opkøberne blandt andet præsenteret for en ravklump, der er fundet i lokalområdet og er så stor, at vurderingsekspertens vægt ikke slår til. Sendt første gang 12.08.15
Wednesday (19/8)
DR1
20:00-21:00

Guld i Købstæderne - Sønderborg

Guld i Købstæderne besøger fem danske byer, der alle er berettigede til den særlige købstadsstatus. Denne gang gælder det Sønderborg. Her vil nogle af landets dygtigste vurderingseksperter vurdere danskernes medbragte antikviteter og kostbarheder og fortælle klenodiernes historie. Denne gang bliver der bl.a. vurderet nogle norske bryllupsglas, der er så sjældne og værdifulde, at eksperten aldrig har set lignende. Programmets vært, Mette Bluhme Rieck, kigger også på byens omskiftelige historie. Blandt andet får hun historien om folkeafstemningen i 1920, hvor Sønderborg igen blev dansk. Og så prøver hun for alvor kræfter med den lokale tradition, ringridning. Når tingene er blevet vurderet, er der chance for en god handel. Tre professionelle antikopkøbere står nemlig klar til at byde på danskernes medbragte skatte. De tre opkøbere byder hinanden op, men det er op til sælgeren at beslutte, om prisen er god nok til, at de fine ting skal skifte ejer. Denne gang byder de på tre originale Storm P. tegninger og et smukt guldarmbånd fra Hans Hansen.
Wednesday (12/8)
DR1
20:00-21:00

Guld i Købstæderne - Sønderborg

Guld i Købstæderne besøger fem danske byer, der alle er berettigede til den særlige købstadsstatus. Denne gang gælder det Sønderborg. Her vil nogle af landets dygtigste vurderingseksperter vurdere danskernes medbragte antikviteter og kostbarheder og fortælle klenodiernes historie. Eksperterne skal denne gang blandt andet vurdere et fotografi af popstjernen Madonna, der er helt nøgen. Programmets vært, Mette Bluhme Rieck, cykler rundt og kigger på, hvordan byens omskiftelige historie har præget stedet. Blandt andet har mange af byens veje fået nye navne i forbindelse med skiftet fra tysk til dansk herredømme i 1920. Når tingene er blevet vurderet, er der chance for en god handel. Tre professionelle antikopkøbere står nemlig klar til at byde på danskernes medbragte skatte. De tre opkøbere byder hinanden op, men det er op til sælgeren at beslutte, om prisen er god nok til, at de fine ting skal skifte ejer. Denne gang bliver opkøberne blandt andet præsenteret for en ravklump, der er fundet i lokalområdet og er så stor, at vurderingsekspertens vægt ikke slår til.